Камиловски: 7 пациенти се хоспитализирани на скопската клиника по поплавите

Некаде до 10 часот на преглед се пријавиле 21 пациент, од кои 7 се хоспитализирани на скопската клиника по поплавите.Како што посочи професор доктор Виктор Камиловски од болницата за хируршки болести „Св. Наум Охридски“, останатаите 14 пациенти кои не се хоспитализирани се пуштени на домашно лекување, а на истите им е препорачана контрола во текот на утрешниот ден.
-Ние сме екипирани и појачани со персонал и ја имаме потребната опрема за да одговориме на овие потреби. Би апелирал до граѓаните доколку немаат потреба да излегуваат на лизгави коловози, да не се изложуваат на ризик, посебно до постарата генерација, вели Камиловски.Како што посочи професор доктор Виктор Камиловски од болницата за хируршки болести „Св. Наум Охридски“, останатаите 14 пациенти ко

Пронајдете не на следниве мрежи: