Катица во судница: Ти си адвокатско гом*о

Специјалната обвинителка Катица Јанева и нејзиниот татко Костадин Делиџаков псуеле и тепале луѓе во гевгелискиот суд, покажува пресудата до која стигна „Вечер“– Адвокатско говно, ќе видиш ти за оваа – вака специјалната обвинителка Катица Јанева во 1999 му се обратила во судница на адвокатот Зоран Шуклев кој водел процес против таткото на Јанева со кој таа заедно упаднала во судница и физички го нападнале. За што, според пресудата до која стигна „Вечер“ и двајцата се осудени од гевгелискиот суд.
Додека Катица навредувала и користела недолични зборови, татко и Костадин Делиџаков физички го нападнал Зоран Шуклев со чадор и му задал два удари по што подготвил и стол за да го удри но бил спречен од присутните.

За нападот, таткото на Јанева бил осуден да плати казна од 7,300 денари на нападнатиот а таа била ослободена иако во пресудата јасно стои дека недолично се однесувала, но тужителот Шуклев се откажал од нејзино гонење.
Во прилог, пресудата која го покажува однесувањето на тогаш младата правничка Катица Јанева од Гевгелија која денес е Специјален Јавен Обвинител кој го следат многу контроверзи.

За однесувањето на Јанева и денес се говори во судските кругови. Очигледно таа само го продолжува нејзиното однесување кое го имала во минатото.– Адвокатско говно, ќе видиш ти за оваа – вака специјалната обвинителка Катица Јанева во 1999 му се обратила во судница на адвокатот Зо

Пронајдете не на следниве мрежи: