Кавадарчани: Не прифаќаме двојазичност, бинационалност, промена на знамето

Loading...

– Граѓанската иницијатива за заедничка Македонија вечерва по шести пат организираше протестен марш во Кавадарци. Пред присутните се обрати Ангел Поп Ангелов, лекар, специјалист по семејна медицина.– Не сум спремен да прифатам и не прифаќам разобличување и негирање на мојот идентитет и моето чувство на припадност. Не прифаќам двојазичност, бинационалност, промена на знамето. Не прифаќам кантонизација, поделби и редефинирање на државата, истакна тој меѓу другото пред присутните на градскиот плоштад, кои претходно маршираа низ централното градско подрачје, почнувајќи од новоизградената црква “Света Петка, во новиот центар на градот.
Во знак на протест, кавадарчани ќе протестираат и утре.– Не сум спремен да прифатам и не прифаќам разобличување и негирање на мојот идентитет и моето чувство на припадност. Не прифаќам двојазичнос

loading...
Loading...