Кавгите може да ве однесат во гроб!

Loading...

Секс после караница и смирувањето е слатко. Меѓутоа, немојте да се навлекувате на чести несогласувања, бидејќи можат да ве втурнат во голема здравствена неволја. Иако караниците се составен дел од секоја врска, можете да се потрудите да ги избегнете. Не само што може да ви ја нарушат врската и односот со вашиот партнер, туку можат и опасно да го загрози вашето здравје!
Најновите американски истражувања направени на Универзитетот Јута покажале дека паровите кои често се караат имаат послабо срце, односно повеќе шанси да заболат од кардиоваскуларни болести.

Како последица на нервозата и стресот предизвикани од карање може да дојде до запушување на артериите во срцето, а со тоа до срцев удар. Според зборовите на научниците, ова истовремено значи дека луѓето кои често се караат имаат поголем ризик од прерана смрт.
Затоа, доколку сакате да го сочувате своето здравје намалете со карањето! Тоа не значи дека треба да молчите и да не му укажувате на грешките на партнерот, но барем потрудете се во текот на расправиите да не се изнервирате, да не поцрвенете и да не викате гласно.
Бидете смирени и не дозволувајте некои работи да ве извадат од такт и се заради сопственото здравје! Имајте го тоа на ум!Иако караниците се составен дел од секоја врска, можете да се потрудите да ги избегнете. Не само што може да ви ја нарушат врската и односот со ваш

loading...
Loading...