Казна за возење со Google Glass!

Loading...

Иако кружат некои тврдења дека возењето со Google Glass може да ги подобри вашите способности позади воланот, наочарите на Google сеуште се забранети за возење во Калифорнија..Ова го откри Cecilia Abadie кога мораше да плати казна за својот сакан уред. Калифорнија вели дека не смеете да возите додека гледате „кон телевизиски монитор“, а во тоа спаѓа и Google Glass.
Повеќето се бунат поради оваа одлука и ја тераат жената да ја обжали казната. Според нив, гледањето во телефон додека возите исто така не е нелегално и освен ако Cecilia не го користела уредот за сурфање на Интернет или гледање на YouTube видеа, нема доказ дека управувала со Google Glass додека возела.
Повеќе на: GSM.mkОва го откри Cecilia Abadie кога мораше да плати казна за својот сакан уред. Калифорнија вели дека не смеете да возите

loading...
Loading...