Ќерка транвестит ја инспирирала својата мајка да стане машко и сега заедно чекорат напред

Loading...

Кори Мејсон уште од 11 годишна возраст знаел дека сака да биде девојче, но стравувал од реакцијата на своите родители и дека тоа нема да му го дозволат. Малку подоцна тој дознал дека неговата мајка Ерика, исто така сакала да го промени својот идентитет и да стане маж. Четири години подоцна, дуото татко – ќерка заедно се соочуваат со сите проблеми во уникатното патување и гордо чекорат понатаму.Ерика, која е сега Ерик, собрала храброст да му се спротивстави на долгогодишната желба да се трансформира во машко. Храброста ја стекнала откако била присутна во процесот на трансформација на нејзиниот син. Исто како и Кори, кој се плашел од реакцијата во семејството и стравувал дека нема да го прифатат, Ерик исто така стравувал што ќе помисли неговиот сопруг и неговото дете. После една година, Ерик направил транформација и сега се чувствува подобро од било кога и одлично бил прифатен од своето семејство. 
Во јануари оваа година, Кејти Курик, новинарка од National Geographic направила кратка серија во врска со приказната на Ерик и Кори. Таа вели: “Тие чекорат во спротивни насоки, но чекорат напред со вистинското јас”.
 
 
Ерика, која е сега Ерик, собрала храброст да му се спротивстави на долгогодишната желба да се трансформира во машко. Храброста ја стекнала от

loading...