Кина создава нов оперативен систем подобар од Android и iOS?

Loading...

Кина создава нов оперативен систем за смартфони за кој се верува дека ќе биде далеку повеќе посигурен и побезбеден и од Android и од iOS.Засега овој оперативен систем помалку наликува на Android, но тоа на Кинезите воопшто не им смета…
Кинескиот Оперативен Систем (China Operating System, односно COS) беше претставен изминатата недела од страна на Кинеската Академија на Науки и компанијата Liantong Network Communications Technology, базирана во Шангај.
Видеото од COS оперативниот систем покажува дека тој работи на HTC Butterfly S смартфонот, кој инаку функционира на Android, и покажува дека на него беспрекорно може да се игра Angry Birds.
Повеќе на :gsm.mkЗасега овој оперативен систем помалку наликува на Android, но тоа на Кинезите воопшто не им смета…
Кинескиот Оперативен Систем (China Ope

loading...
Loading...