Кинеска Зоолошка градина маскирала куче во лав

Loading...

Зоолошката градина која се наоѓа во кинеската провинција Хенан, привремено е затворена откако се открило дека куче маскирале во лав, објавуваат денеска кинеските медииуми.Зоолошката градина која се наоѓа во кинеската провинција Хенан, привремено е затворена откако се открило дека куче маскирале во лав, објавуваат денеска кинеските медииуми.
Се открило дека наводниот „африкански лав“ всушност е куче од расата тибетски мастиф, а измамата е откриена откако животното почнало да лае.
Поради „поправање на грешката“, зоолошката градина привремено е затворена и објави јавно извинување наведувајќи дека веќе ги смениле погрешните имиња на кафезите на некои животни.
Фотографијата на куче кое седи во кафез со натпис „Африкански лав“ предизвика потсмев на кинеските социјални мрежи, па еден корисник сугерирал дека требале да земат хаска и да кажат дека тоа е волк.
Извор: Brif.mkЗоолошката градина која се наоѓа во кинеската провинција Хенан, привремено е затворена откако се открило дека куче мас

loading...
Loading...