Книгата за Тоше „Ова не е крај“ ќе биде промовирана за неговиот роденден!

Loading...

На 25 јануари, денот на раѓањето на Тоше Проески, ќе  биде промовирана книгата „Ова не е крај“  во која се опфатени сегменти од животот на македонската музичка легенда. Автор на „Ова не е крај“ е Соња Алексоска Неделковска, а издавач Фондација Тоше Проески.
За потребите на книгата се интервјуирани повеќе од 80 соговорници. Сеќавања за Тоше споделуваат членовите на најблиското семејство, сестрата Дора, зетот Славен Ристески, внукот Кристијан. Интересни случки од детството откриваат и неговите другари.
Читателите ќе имаaт можност  да дознаат за почетоците на кариерата на македонската легенда, за  првите настапи и првата отпеана песна. Како се одвиваше неговиот професионален музички пат, спомени споделуваат македонските автори, изведувачи и продуценти, преставници на медиумите, како и познати имиња од светот на класичната музика и од спортот. За кариерата на Тоше во Србија свои искуства споделуваат неколку  музички  соработници и изведувачи и неколку познати српски новинари. Како Тоше ја освои Хрватска и Блаканот ќе откријат повеќе значајни личности од тамошниот музички пазар. Светски автори ќе го споделат искуството за соработката со нашата легенда при снимањето  на албумот „The Hardest Thing”.
– Книгата  ќе биде во луксузно пакување, правена е  по терк на изданијата за светските ѕвезди. Во неа има фотографии на Тоше од неговиот приватен албум. На нив се овековечени моментите со неговото најблиско семејство, како и од детството, од првите чекори на снегот, првите настапи, концерти, фотосесии, информираат од Фондацијата „Тоше Проески“.
Извор: dnevnik.mkАвтор на „Ова не е крај“ е Соња Алексоска Неделковска, а издавач Фондација Тоше Проески.
За потребите на книгата се интервјуира

loading...
Loading...