Коалицијата Рама, Бушати, ДУИ, БЕСА и Алијансата на Села бараат да има уставни промени, само Заев и СДСМ не знаат дека има платформа

Пратеникот Васил Пишев на денешното продолжение од конститутивната седница со реплика се обрати со Крсто Мукоски и  потенцираше дека изгледа само Заев и  СДСМ не знаат дека постои платформа.Во продолжение интегрално ви го  пренесуваме обраќањето на Пишев:
Почитуван Крсто Мукоски,
Дали  важноста  пред да се изгласа комисијата која има задача да го избере претседателот  на Собраните на Република Македонија, легитимно  е да се расправа за актуелните  политички  случувања.
Ова не се обични политички процеси,
Се работи за платформа или декларација, не е ни важна терминологијата  која дирекно треба да го  редефинира уставното уредување.
Имено, пред некој  ден и  Еди Рама и Министерот  Бушати побараа овие барања на Албанците да бидат вметнати  во Уставот.
Зоран Заев најави дека нема промена на уставот  и нема Платформа…
Прашувам само  дали само Заев мисли дека нема Платформа, а Рама, Бушати, Дуи, Беса и партијата на Села и неговите коалиционери партнери тврдат дека постои Платформа.
Почитувани,
Нема дилема повеќе, има платформа, има изјава на Заев дека треба  да се оди над Рамковниот договор.
Го повикувам Зоран Заев, лидер на СДСМ  да се изјасни по платформата, затоа што  тоа директно ќе прати порака како оваа комисија, за избори и именувања понатака ќе се постави  во однос на  одговорноста што ја има.“, рече ПишевВо продолжение интегрално ви го  пренесуваме обраќањето на Пишев:
Почитуван Крсто Мукоски,
Дали  важноста  пред да с

Пронајдете не на следниве мрежи: