Кое е најчесто презиме во Македонија?

Дали знаето кое е најчестото презиме во некоја држава во светот? Дали знаете кое е најчестото презиме во Македонија? Ако не сте знаеле, ние ќе ви откриеме…Неодамна Ви откривме дека најчестото име во Македонија е Александар, а тоа значи дека секој 35ти се вика Александар. Денес решивме да ви откриеме кое е најчестото презиме во Македонија.

 
Презимето е традиција која со години се повторува кај машката популација. Ако вашиот дедо се презивал така, тогаш и вашиот татко ќе се презива така, тогаш и вие ќе се презивата така и тоа е круг или едно стеблено семејство односно фамилија по која е препознатлива. Во Македонија се направи истражување на тоа кое е најчестото презиме и се откри дека најчесто во сите документи во архивите се споменува презимето Ангеловски. Неодамна Ви откривме дека најчестото име во Македонија е Александар, а тоа значи дека секој 35ти се вика Александар. Денес решивме да ви откриеме к

Пронајдете не на следниве мрежи: