Кога земја во Европа има најбрз интернет?

Loading...

Најбрзата интернет мрежа и припаѓа на големата Велика Британија. 
Скоро 90 отсто од домаќинствата во Англија располагаат со „супербрза“ врска кон мрежата на интернет. Брзината на интернетот е најмалку 24Мbps. 
Останатите 10 отсто од населението, смета дека брзината трена да биде најмалку 2Mbps. Во повеќето големи британски градови, поставена се “ултра брзи” широкопојасни мрежи со брзина помеѓу 80 и 100 Mbps.
Британскиот културен секретар смета дека широкопојасната инфраструктура во земјата може да падне во истата замка во која во моментов се наоѓаат британските железници.
“Кога нашата експресна (возовите се движат со голема брзина) железничка линија ќе биде пуштена меѓу Лондон и Бирмингем во 2026 година, тоа ќе биде 45 години откако Французите ги пуштија своите први експресни железнички линии и 62 години откако Јапонците ги пуштија нивните”, додава тој.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Најбрзата интернет мрежа и припаѓа на големата Велика Британија. 

loading...