Кој всушност се крие зад скандалот со експлицитните фотографии на познатите ѕвезди?

Loading...

Во хакерскиот напад за кој денеска на големо се зборува, најмногу „настрадаа“ Џенифер Лоренс и Кејт Аптон.Нивните експлицитни фотографии со брзина на светлината се проширија по интернетот.
„Не земав пари кога ги објавив сликите од Џенифер Лоренс. Луѓето сакаа бесплатно д аги преземат сликите. Добив скромни 120 долари од својата адреса на Биткоин, но заработката не е колку што очекував со оглед на тоа колку време потрошив да да дојдам до фотографиите и да ги споделам. Јас сум колекционер“, напиша анонимниот хакер.
Неговиот идентитет сѐ уште останува непознат, бидејќи знае добро да се скрие.
Во меѓувреме, скандалот се шити со огромни размери, со оглед на тоа дека голем дел од корисниците на Твитер масовно ги споделуваат експлицитните слики.Нивните експлицитни фотографии со брзина на светлината се проширија по интернетот.
„Не земав пари кога ги објавив сликите од Џенифер

loading...
Loading...