Која е Христина Трипуновска, сведокот на СДСм?

Христина Трипуновска од Теарце е вработена во аптеките на Зегин како фармацевтски техничар. Од нејзиното вработување неколку години работела во аптека во Скопје, при што од страна на Зегин од Скопје не само што и биле плаќани патните трошоци до Тетово во вид на месечна карта, туку и било и плаќано такси до нејзиниот дом во Теарце, такси привилегија која другите вработени ја немале.Од самиот почеток на вработувањето барала да биде преместена во аптека во Тетово за да биде поштедена од патување. И на таа молба одговорните од Зегин и излегле во пресрет, па откако се отвори третата аптека на Зегин во Тетово, Христина е префрлена од таму, многу пред некои други Тетовчани кои работаат во Скопје во Зегин и чекаат да се префрлат во Тетово.
И не само тоа, туку на молба на Христина во истата аптека примена е нејзината мајка за хигиеничарка. Нејзината мајка е примена како хигиеничарка без да оди на разговор во Скопје како сите останати хигиеничарки што се примаат на работа. Таа дури е примена без конкурс иако имало повеќе заинтересирани за тоа работно место.
Откако биле вработени и ќерката и мајката, во неколку прилики зборувале против актуелната власт, нешто што е потврдено од потрошувачи од Зегин. Освен тоа Христина како активна активистка на СДСМ и СДММ (партија од која не добила вработување, туку молела луѓе од ВМРО да биде вработена во Зегин) често била посетувана од разни функционери на СДСМ од Тетово, а во последниве денови често е посетувана од поранешниот пратеник од СДСМ од Тетово, Стојко Пауновски кој ја возел до Државната Изборна Комисија и воедно ја советувал какви искази таму да даде.
Со своите лажни искази за Бугарски Воз, Христина одработуваше во корист на СДСМ и дестабилизација, а против државата и јавно покажа дека е политизирана со што и наштети на институцијата Зегин со тоа што многу од потрошувачите кои редовно купуваа во Зегин, повеќе нема да одат во таа аптека поради неа и нејзините ставови, а некои кои што ќе одат можат да се впуштат во кавги со неа, нешто што не и е потребно на институција како што се аптеките на Зегин.
Одговорните од Зегин направиле премногу  за неа, а пред се тоа што е префрлена во Тетово пред многу повозрасни вработени од Тетово и со подолг стаж кои и понатаму патуваат во Скопје, а таа на овој начин и врати на институцијата Зегин и потрошувачите.Од самиот почеток на вработувањето барала да биде преместена во аптека во Тетово за да биде поштедена од патување. И на таа молба одговорните од Зе

Пронајдете не на следниве мрежи: