Која е разликата во процесорите на Galaxy S5 и Xperia Z2?

Loading...

Qualcomm направи мала конфузија во технолошката индустрија кога најави дека двата конкурентски модели, Sony Xperia Z2 и Samsung Galaxy S5 ќе имаат идентичен Snapdragon 801 чипсет. Секако, еден мора да е побрз, зар не?Новиот процесор со ознака 801 е побрз за 14% во самите јадра, потоа нуди подобрување од 28% во графиката и дури 45% подобрување во однос на камерата, како и можност за снимање во 4K резолуција. 
Иако чипсетот е идентичен, сепак знаеме дека процесорот кај Galaxy S5 работи на 2,5GHz, додека пак оној кај Xperia Z2 работи на пониски 2,3GHz. По дифолт, ова значи дека Galaxy S5 е побрз, иако се уште не може да се утврди што би значело ова во реални услови. 
Прочитајте повеќе на GSM.mkНовиот процесор со ознака 801 е побрз за 14% во самите јадра, потоа нуди подобрување од 28% во графиката и дури 45% подо

loading...
Loading...