Колкава моќност ќе има новиот Audi TT?

Loading...

Сега кога Volkswagen MQB платформата е сместена во повеќе различни модели, како што е Golf 7, заинтерисаноста за оваа платформа се повеќе зголемува.
На оваа платформа ќе биде сместен и новиот Audi TT, компактниот спортски автомобил од германската компанија, која на пазарот би требало да се најде на крајот на наредната година.

Идејата ги водела дизајнерите да добијат елегантен профил на првобитниот ТТ, кој ќе биде применет и на кабриолет верзијата, која се очекува да се појави во текот на 2015 година.
Понудата на новиот Audi TT на американскиот пазар ќе го вклучи моторот Volkswagen Grupe 2,0 – литарскиот агрегат со турбо компресор и директно забрзување, кој ќе биде достапен во верзии со различна моќност, додека пак основната верзија ќе може да се пофали со 220 КС.
Модификуваната верзија на четвороцилиндричниот турбо агрегат ќе се најде на TTS верзијата и ќе поседува 300 КС.
Што се однесува на RS верзијата, се очекува дека ќе има модификуван мотор од актуелната верзија со 2,5 – литарски пет-цилиндричен мотор. Тоа значи дека ќе има 380 КС, односно 20 КС повеќе од сегашниот достапен модел.Сега кога Volkswagen MQB платформата е сместена во повеќе различни модели, како што е Golf 7, заинтерисаноста за оваа

loading...