Колку често жените во брак водат љубов?

Иако секој брак е различен,а односите помеѓу партнерите не може да се споредува,последното истражување направено врз 300 парови откри интересни врски.Дознајте колку често жените во бракот водат љубов.Со бројни животни обврски и проблеми,деца и работа многу е тешко да се сочува совршен однос со партнерот,преполн со емоции и страсти.Тоа го докажуваат одговорите на бројните жени на прашањето – колку често водат љубов.
Во анкетата направена на повеќе од 300 парови од различна животна доба е откриено како скоро половина (47%) водат љубов еднаш неделно,а скоро 10% тоа го прават само два пати месечно.
Жените во бракот кои велат дека сексот со партнерот еднаш неделно или два пати месечно совршено им одговара,всушност не се никаква реткост.Причина за тоа се животните препреки,стресот и обврските поради кои сексот многу брзо може да стане предвидлив па дури и досаден.
Исто така,истражувањето потврдила што поретко водиме љубов така страста и потребата за истата ќе станува се помала и помала.
Занемерувањето на страста и намалувањето на интимноста,што во последно време е се почесто помеѓу партнерите,често доведува до прељуба па и развод.Со бројни животни обврски и проблеми,деца и работа многу е тешко да се сочува совршен однос со партнерот,преполн со емоции и страсти.Тоа го докажув

Пронајдете не на следниве мрежи: