Колку чини производството на еден Galaxy S5?

Loading...

Заинтересирани сте да купите Galaxy S5, но не знаете дали вреди за парите? Компанијата за маркетинг истражувања IHS ги процени сите компоненти во телефонот и пресмета која е нивната реална вредност…Според IHS, производството на еден Galaxy S5 чини околу 256 долари, што е цената на сите компоненти внатре во уредот. За споредба, производството на Galaxy S4 ја чинеше компанијата од 236 до 244 долари.
Најскапата компонента е AMOLED екранот на уредот, за кој Samsung плаќа 63 долари. Потоа, тука е цената на DRAM меморијата од 33 долари, а сеуште не е точно прецизирано колку чини еден Snapdragon 801 чипсет, каков што се наоѓа во телефонот.
повеќе на: GSM.мкСпоред IHS, производството на еден Galaxy S5 чини околу 256 долари, што е цената на сите компоненти внатре во уредот. За споредба, производството н

loading...
Loading...