Колку луѓе во светот имаат пристап до интернет?

Loading...

Според извештајот Меѓународната унија за комуникација околу 40 проценти од светската популација, односно вкупно 2,7 милијарди луѓе до крајот на годината ќе имаат пристап до интернет.Податоците велат дека сега за сега, без интернет врска се околу 1,1 милијарди домаќинства во светот од кои 90% се земји во развој.
Јужна Кореја е трета година по ред, прва во светот по поврзаност со интернет, пред Шведска, Исланд, Данска, Финска и Норвешка.
Меѓу првите на листата се најдоа и Холандија, Велика Британија, Луксембург и Хонгконг. 
Во извештајот исто така се наведува дека цените во областа на поврзувањето со интернет значително се паднати, поточно за 82 проценти на светско ниво. 
Прочитајте повеќе на GSM.mkПодатоците велат дека сега за сега, без интернет врска се околу 1,1 милијарди домаќинства во светот од кои 90% се земји во развој.
Јужна Ко

loading...
Loading...