Колку навивачи ќе ја поддржат Македонија во Данска?

Loading...

Колку навивачи ќе ја подржат  Македонија во Данска?Во Данска, „црвено-жолтиот“ државен тим ќе има поддршка од околу 200 навивачи кои на северот од Европа ќе допатуваат од Македонија. На популарната „фаланга“ се очекува да и се придружат и македонските иселеници од европските земји, па така бројката да биде поголема, пишува Дневник.Поради високите цени за преселба и престој во Данска за време на настапите на државниот тим, поголемата група македонски навивачи самоиницијативно се организираше за да стаса до Хернинг, градот каде „црвено-жолтите“ ќе ја почнат одбраната на петтото место од последното ЕП во Србија.
КурирВо Данска, „црвено-жолтиот“ државен тим ќе има поддршка од околу 200 навивачи кои на северот од Европа ќе допатуваат од Македониј

loading...
Loading...