Колку пати на ден жените помислуваат на секс?

Loading...

Кај народот е познато мислењето дека мажите помислуваат на секс на секои неколку минути. Меѓутоа, како стојат работите со жените?Многу често ќе ја чуете реченицата „Машките мислат само на тоа“, но што е со жените? Мечтаат ли за „таа работа“?
Секако дека и жените фантазираат за секс и тоа доста често. Разликата е во тоа што за разлика од мажите тие се доста дискретни на таа тема, но сепак размислуваат за тоа приближно исто колку и нив, дури и доста посликовито.
Според најновите истражувања, просечниот маж 34 пати на ден помислува на секс, додека на дамите „нечистите мисли“ им се појавуваат „само“ 19 пати на ден.

Откриено е дека мажите почесто размислуваат за орален секс, но  ни жените не заостануваат многу во  помислата на некои пози и акробации.
Ако би се сметале нашите мисли, тешко дека би се нашла личност од било кој пол која би била верна на својот партнер.
И жените и мажите, дури и во потполно нормални ситуации, како состанок, возење во автобус или кафе со пријателите од спротивниот пол, макар на секунда во главата им проаѓа мислата како би било кога би имале секс со некоја непозната личност.
 Многу често ќе ја чуете реченицата „Машките мислат само на тоа“, но што е со жените? Мечтаат ли за „таа работа“?
Се

loading...
Loading...