Колку работа имаше за македонските „Алфи“ во септември?

Loading...

Припадниците на Единицата за борба против криминалот “Алфа“, во текот на септември, при вршење на редовна мотопатролна дејност, вкупно легитимирале на 815 лица, извршен преглед на 99 автомобили, а по разни основи привеле 364 лица.Од приведените, по основ на телеграма 30 лица, по основ на Потраги, Гласник, Наредба од Основен суд – 23 лица, под сомнение за извршено кривично дело – 66 лица, по извршено кривично дело – 39 лица, на лице место во вршење на кривично дело – 12, за издржување на казна затвор – две лица, за утврдување на идентитет – 24 лица, странски државјани со нерегулиран престој – петмина и за држење недозволени предмети – две лица.
Поради прекршување на јавниот ред и мир, приведени биле 41 лице, две од вкупно приведените биле фатени со оружје, а на 78 им биле ставени лисици поради поседување дрога.

 
Останатите приведени биле со товарни или патнички возила, а немале соодветна документација или сториле сообраќаен прекршок. Дел од уапсените со возила се лица кои биле барани поради извршени кривични дела.
Со ова се пкажа дека оваа единица и понатаму има доста работа за да се справи соо криминалот во главниот град. Од приведените, по основ на телеграма 30 лица, по основ на Потраги, Гласник, Наредба од Основен суд – 23 лица, под сомнение за извршено криви

loading...
Loading...