Колку време поминуваат македонците на фејсбук

Loading...

Новинската агенција Анадолија го истражуваше бројот на  Facebook корисници, како во светски рамки така и на Балканот. Според податоците, од земјите во нашиот регион, најголем број на корисници има во Србија, каде 49% од населението има свој профил на социјалната мрежа. Веднаш по Србија сме ние и тоа 48% од Македонците ја користат оваа социјална мрежа, додека пак Црна Гора е на трето место со тоа што 46% од населението има свој профил.
Најмал број на корисници од земјите во регионот има во Хрватска (35,8%) и БиХ (30,5%).
Ако веќе се разгледува прашањето, кој колку активно го користи својот профил, Србите повторно се на првото место бидејќи речиси сите корисници активно ја користат социјалната мрежа, па следуваме ние и Црногорците со 93% активни корисници.
Интересно, од нешто повеќе од 20 милиони жители на земјите од Западниот Балкан, речиси 10 милиони го користат Facebook.
Извор: cafe.baНовинската агенција Анадолија го истражуваше бројот на  Facebook корисници, како во светски рамки така и на Балка

loading...