Комплетирана донацијата од Жито Лукс на детското одделение во Кумановската болница

Loading...

Компанијата Жито Лукс ја комплетираше донацијата во Детското одделение во Кумановската општа болница. Нови медицински апарати, постелнини и дополнителна опрема за потребите на одделението се доставени како резултат од  неколкумесечната донаторска кампања.
 „Оваа донација, опремата и апаратурата и воопшто подобрувањето на ова одделение беше целта на повеќемесечната заложба и посветеност. Во нашата мисија не бевме сами и од започнувањето на кампањата па се до овој момент ја имавме целосната поддршка од граѓаните на Куманово, кои што ја прифатија нашата иницијатива и помогнаа во подобрување на условите во детското одделение. Тоа сведочи за нивната доверба за Жито Лукс, како производител и како компанијата што се грижи за животот на граѓаните и помага каде е потребно“,  изјавија од Жито Лукс.
Донаторската кампања преку којашто се издвојува средства од секој купен производ на Жито Лукс на територијата на Куманово и околината, беше поддржана и од локални организации и јавни личности како младата Мартија Станојковиќ.
„Донацијата е од големо значење за нас. Условите за работа, но и изгледот на одделението се значително подобрени но најважно од се е тоа што на децата ќе им биде овозможена подобра и побрза медицинска нега и грижа.  За тоа сме подеднакво благодарни и на нашите сограѓани а и на Жито Лукс, и се надеваме дека и други компании ќе го следат овој пример“, изјавија од Општата болница во Куманово.
Кампањата за спроведување на донаторски активности на Жито Лукс со цел опремување на болничките одделенија каде се лекуваат најмалите, се проведување континуирано во неколку градови во Македонија. Досега, Жито Лукс донираше во Охрид, Велес и Тетово.„Оваа донација, опремата и апаратурата и воопшто подобрувањето на ова одделение беше целта на повеќемесечната заложба и посветеност

loading...