Комплетирано третото коло од Македонската кугларска лига

Завчера, 04.11.2014 година, вторник, се одигра последниот натпревар од третото коло од Македонската кугларска лига 2014/2015 година.Во кугланата „Мусандра” во Градскиот трговски центар се одигра натпреварот помеѓу екипите на Август АДИНГ и ГТЦ.
На овој натпревар победи домашната екипа со резултат 6:2, каде екипата на Август АДИНГ имаше 3133 вкупно соборени кегли, додека екипата на ГТЦ имаа вкупно 3097 соборени кегли.
Претходно, во саботата беа постигнати следните резултати:
– Работнички – Вардар 2014 5:3 (3267:3237)
– Империјал Тобако – Македонија 7:1 (3112:2923)
– Хераклеа – Макпетрол 0:8 (2903 – 3233)
Најдобри поединци во третото коло:
1. Николовски Виктор, Макпетрол – 566
2. Манев Тодор, Работнички – 565
3. Трпковски Александар, Работнички – 562,197 во чистење
4. Зозински Кипро, Работнички – 562, 183 во чистење
5. Младенов Младен, Империјал Тобако – 559, 181 во чистење
6. Димитровски Димитар, Вардар 2014 – 559, 179 во чистење
Со комплетирањето на натпреварите од третото коло, ја имаме следната бодовна состојба:

Четвртото коло во Македонската кугларска лига 2014/2015 година ќе се одржи во сабота, 08.11.2014 година, каде ќе се одиграат следните натпревари:
1. ГТЦ- Вардар-2014 – куглана Мусандра (ГТЦ-Скопје) 10 часот
2. Македонија-Работнички – куглана Борис Трајковски 11 часот
3. 18 Август Адинг – Макпетрол – куглана Борис Трајковски 11 часот
4. Хераклеа-Империал тобако – куглана во спотска сала Младост (Битола) 11 часот.Во кугланата „Мусандра” во Градскиот трговски центар се одигра натпреварот помеѓу екипите на Август АДИНГ и ГТЦ.
На овој натпревар по

Пронајдете не на следниве мрежи: