Конкурс за првото издание на „Кокински Мугри“

Секој учесник има право да учествува со една необјавена поетска творба не подолга од 35 стиха.ЗГ Друштво на Писатели Куманово
објавува Поетски Конкурс
Конкурсот трае од 07.07.2016 до 24.07.2016.
Секој учесник има право да учествува со една необјавена поетска творба не подолга од 35 стиха.
Творбите заедно со име и презиме, e-адреса и телефонски број да се пратат на:
[email protected]
ЗГ Друштво на Писатели Куманово ќе додели три награди: Прво, второ и трето место за поезија.
Програма
Прва вечер: Поетско читање во Lounge Bar Versus и свечена вечера.
По свечената вечера дел од учесниците тргнуваат на бдеење на Кокино.
Во раните утрински часови со организиран превоз втора група на учесници тргнува на Кокино.
После завршувањето на Спектаклот на Кокино посета на црквата „Св. Ѓорѓија“ во Старо Нагоричане и заминување во Кастелот на Др. Дудучки на доручек.ЗГ Друштво на Писатели Куманово
објавува Поетски Конкурс

Пронајдете не на следниве мрежи: