Контроверзна снимка: Милитанти на ИСИЛ зборуваат на бошњачки јазик

Loading...

Милитантите биле снимени за време на борбата за курдскиот град Кобане, кој се наоѓа покрај границата со Турција. Во позадината на снимката од борбата се слуша разговорот на терористите на бошњачки јазик.На снимката во која се гледа борбата на милитантите на Исламската држава која се појави на Јутјуб, џихадистите разговараат на бошњачки јазик.
Нивниот разговор се однесуваше на ранетите.
-Дали е многу ранет, има ли ќебиња?, праша едниот од нив додека другиот се надоврзал:
-Што е? Да не загина некој? Прашај зошто, слободно кажи.
Ова е уште еден доказ дека помеѓу крвожедните исламисти на ИД војуваат и луѓе од овие простори.На снимката во која се гледа борбата на милитантите на Исламската држава која се појави на Јутјуб, џихадистите разговараат на бошњачки јазик.

loading...
Loading...