Користете лажни имиња и податоци на Facebook!

Loading...

Користете лажни имиња и податоци на профилите на Facebook и останатите друштвени мрежи, советува Британската влада преку својот одел за интернет безбедност„Користењето на вистински имиња и податоци на интернет е можност за криминалците кои ги собираат тие податоци и потоа ги злоупотребуваат“ – вели Енди Смит, првиот човек на оделот за интернет безбедност при Британската влада.
Според него, користењето на псевдоними за Facebook, Twitter и останатите друштвени мрежи е многу мудар потег бидејќи ја елиминира можноста од кражба на идентитетот, пренесува Daily Mail.
Истовремено, британската влада размислува да им дозволи на луѓето да ја употреба на истата лозинката што ја користат за логирање на друштвените мрежи, за логирање на владините страници на кои ќе аплицираат за разни владини програми, финансиска помош, визи или лични документи.
повеќе на: GSM.mk„Користењето на вистински имиња и податоци на интернет е можност за криминалците кои ги собираат тие податоци и потоа ги злоупотребуваат&ldqu

loading...
Loading...