Користите алуминиумска фолија во кујната? ПОСЛЕ ОВА НЕМА ПОВЕЌЕ,ОПАСНА Е!

Loading...

Колку е поголема температурата,толку алуминиумот завршува во храната која ја јадеме и ја даваме на своите деца, а тоа може да води до опасни болести, предупредува др.Зубаиди еден од авторите на студиите.Кога алуминиумската фолија се загрева,во храната испушта алуминиум кој на крајот завршува во нашето тело,покажа неодамнешна студија. Докторите предупредуват како се работи за количини кои се штетни за здравјето. Опасно е да се припрема храната во алуминиуска фолија,да се подрева и да се остава во нејзе да се лади.
-Што е повисока температурата, повеќе алуминиумот завршува во храната. Таквата фолија никако не е погодна за готвеќе или за користење кај некои намирници како што се домати,агруми или зачини – објаснува др.Зубаиди, еден од авторите на студијата и предупредува како таложење на алуминиумот во телото може да доведе до сериозни болести како што се на пример остеопороза и Алцхајмерова болест.
Доведува и до големи количини калциум во крвта,што е најчестиот показател дека во телото се наоѓа премногу алуминиум. Тоа доведува до проблем со таложењето калциум во коските па се наоѓа премногу во крвта. Исто така, во раите студии е напишано за тоа како е кај заболените од  Алцхајмер е пронајдено алуминум наталожен во мозочното ткиво. Тоа го утврдиле по нивната смрт кога со обдукција го проучиле мозокот.
Докторот Зубаиди вели како алуминиумската фолија не е опасна за здравјето ако во нејзе се става ладна храна.Напоменува како треба да се избегнува и алуминиумскиот прибор за јадење. За готвење најдобро е да се користи масна хартија.Кога алуминиумската фолија се загрева,во храната испушта алуминиум кој на крајот завршува во нашето тело,покажа неодамнешна студија. Докторите пред

loading...