Користите Gmail ? Обрнете внимание на ОВИЕ спам пораки!

Loading...

Голем број корисници на gmail се пожалија на опасната спам порака која во последно време кружи на интернетот и неверојатно е уверлива.Се работи за меил кој во себе содржи нешто што изгледа како PDF датотека, но всушност е обична слика која корисниците ги води на страница што изгледа идентично како почетната страница на Google. Дури и URL-то е слично, единствено по што можете да препознаете дека се работи за вирус е недостатокот на локоти кои инаку означуваат дека се работи за сигурна страница.

Кога еднаш ќе се логирате на тој спам линк, напаѓачите веднаш ги превземаат вашите кориснички податоци и ги напаѓаат и таргетираат и понатам вашите контакти.
Од Google велат дека знаат за овој проблем и работат на негово решавање.Се работи за меил кој во себе содржи нешто што изгледа како PDF датотека, но всушност е обична слика која корисниците ги води на страница што изгле

loading...