Костовски: Гробиштата во Љуботен се сквернавени на најкукавички начин

Почитувани Бутелчани. Денеска е направена голема штета, направено е дело кое ветува се само не соживот, само не живот!, напиша на својот ФБ профил првиот човек на ВМРО-ДПМНЕ од општина Бутел Дарко Костовски, откако вечерва искршени се преку 30 гробови на православните гробишта во Љуботен.-Одредена група кукавички влегла во атарот на една од најстарите цркви во овие простори св.Никола во с.Љуботен (КОЈА Е ЗАШТИТЕНА КАКО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО),буквално се на брутален начин искрсени православните гробишта во дворот, сквернавени на најкукавички начин! Направена е штета на свето место!!! Ова се случува втор пат, и не случајно два пати се случува во време кога владее СДС! ДОКОЛКУ НЕ СЕ ФАТАТ И ОСУДАТ ЗА НАЈКУС МОЖЕН РОК УЧЕСНИЦИТЕ ВО ОВОЈ ГРОЗЕН И КУКАВИЧКИ ЦИН,ОЛИВЕР СПАСОВСКИ ПОД ХИТНО ДА СИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА!!!, напиша Костовски.
-Одредена група кукавички влегла во атарот на една од најстарите цркви во овие простори св.Никола во с.Љуботен (КОЈА Е ЗАШТИТЕНА КАКО КУЛТУРНО НАСЛ

Пронајдете не на следниве мрежи: