Краен резултат од ГМО храната е смрт!

Kрајниот резултат на ГМО ќе биде крај на гладот во светот, бидејќи ќе нема повеќе луѓе.Заедничкиот експеримент на неколку Институти и научници откри дека хрчаците хранети со генетски модифицирана храна произведуваат потомци кои не се во состојба да произведат четвртата генерација потомци.
Научник Алексеј Суров објасни дека ги набљудувале хрчаците, нивното однесување, тежината и наталитетот на неколку генерации. По раѓањето на втората генерација на хрчаци, тие забележале побавна стапка на раст и сексуална зрелост. Следната генерација била стерилна.
Технички, крајниот резултат на ГМО ќе биде крај на гладот во светот, бидејќи ќе нема повеќе луѓе.
Верувајќи во потенцијалот на ГМ храната, Игнасио Чапел и Арпад Пусзтаи, експерти за растенија кои се генетски модифицирани, одлучија да спроведат независно истражување на животни кои јадат генетски модифицирана храна.
Истражувањата покажале симптоми на забавен раст, оштетен имунолошки систем, крварење во стомакот, ненормални и потенцијални канцерогени клетки во цревата, оштетување на крвните зрнца, изобличени  структури на клетките во црниот дроб, панкреасот и тестисите, промени во експресија на гените и клеточниот метаболизам,  слабо развиени органи, намалени дегестивни ензими, висок на шеќер во крвта, воспаление на белите дробови, зголемената смртност и повисок моратлитет. (Да напоменеме дека е докажано дека ГМО предизвикува 65 болести).
Светот набљудува дека „Монсанто“ и американските власти промовираат раст и континуирано проширување на нивната генетски модифицирана програма. Тие ги патентираа свињите, лосост и други видови и ги проектираа гените на животните да произведуваат потомството со повеќе месо.
Прочитајте повеќе на najadise.mkЗаедничкиот експеримент на неколку Институти и научници откри дека хрчаците хранети со генетски модифицирана храна произведуваат потомци кои не се

Пронајдете не на следниве мрежи: