Креаторот на Flappy Bird заработува и покрај тоа што ја повлече играта

Loading...

За време на викендот, креаторот на заразната игра Flappy Bird, Донг Гујен, изјави дека ќе ја повлече играта, затоа што не може да го поднесе притисокот кој дошол со славата што ја стекна преку ноќ.Од оваа игра тој заработуваше по 50.000 долари дневно, а и сега заработува солидно и покрај тоа што одлучи да ја повлече. И покрај тоа што играта не е веќе достапна преку App Store, Гујен ќе заработува од Flappy Bird, бидејќи на сите оние што ја имаат играта на својот телефон им се прикажуваат реклами. Тие приходи ќе одат во џебот на Гујен, така што во период од неколку недели, тој со сигурност ќе оствари солидна заработка.
Повеќе на gsm.mkОд оваа игра тој заработуваше по 50.000 долари дневно, а и сега заработува солидно и покрај тоа што одлучи да ја повле

loading...
Loading...