Кулинарска работилница за млади професионалци, италијански рецепти за добра и вкусна храна

Loading...

Кулинарска работилница за млади професионалци, италијански рецепти за добра и вкусна хранаПоследната тематска вечера и кулинарска работилница за оваа сесозна, се затвора со италијанската кујна за млади професионалци. Денес во Јавна соба, со почеток во 20.00 часот, на репертоар е уште едно ново кулинарско дружење и учење за сите љубители на добра храна. Марк де Јонг, ќе приготвува три вида на паста и една кус – кус салата.
“Секогаш користиме исклучително квалитетни производи за приготвување на храната преку која ја разскажуваме приказната за одреден регион или земја. Денес ќе приготвувам три вида на италијанска паста благодарение на Дивела и Мегле. Заедно ќе уживаме со сите сетила”. – изјави Марк де Јонг
Влезот на работилницата е слободен за сите заинтересирани кои сакаат да научат да готват добра и вкусна храна, причината е развивање на програмата за здраво и добро хранење наменето за млади професионалци кои се посветени на кариерата и немаат повеќе од 30 минути време и трпение да зготвар добра, здрава и вкусна храна.
Со серијата на кулинарски настани, тематски вечери и работилници, Јавна соба ја презентира јавно програмата за гастрономско продуховување.  Кулинарските вештини ги презнетираа неколку гастрономи од земјата и станство. Со вечерашното италијанско мени се заокружува програмскиот дел за пролет – лето 2016. Новиот циклус на тематски вечери и работилници продолжува од 1.септември.Последната тематска вечера и кулинарска работилница за оваа сесозна, се затвора со италијанската кујна за млади професионалци. Денес во Ј

loading...