Куманово убедливо најзагадениот град во државата, карциномите во пораст

Loading...

Куманово останува убедливо најзагаден град во државата, а власта на СДСМ не презема буквално ништо веќе 27 години.
 Денес загадувањето со канцерогените честички во 13 часот во Куманово изнесува 95 mg / m3, што е речиси 100 проценти повеќе од максимално дозволеното загадување.
Истовремено веќе со години во Куманово во пораст е бројот на лица со малигни заболувања. Во пораст се и другите заболувања како последица на енормното загадување.
Карциномот кој тивко ги убива кумановци, а НВО платениците на СДСМ и Сорос не сакаат да преземат ништо во врска со заштитата на здравјето на жителите на Куманово.
Градоначалникот Зоран Дамјановски Циц, неговиот шеф Зоран Заев и поранешниот секретар на општина Куманово Оливер Спасовски со денови се без коментар за лагата наречена „гасификација на Куманово“.
Еколошката катастрофа на Куманово продолжува како најзагаден град во државата.Денес загадувањето со канцерогените честички во 13 часот во Куманово изнесува 95 mg / m3, што е речиси 100 проценти повеќе од максимално дозволенот

loading...