„Куп 2016“ на риболовниот клуб „Крап“ од Радовиш

Loading...

Во организација на риболовниот клуб Крап од Радовиш вчера беше одржан 7-от по ред традиционален „КУП“ натпреавар во спортски риболов во дисциплината „Пливка“. На овој интернационален „Куп 2016“ учествуваа 12 екипи од Македонија и Србија, каде што се натпреваруваа четири часа-поединечно во зони.Најдобар пласман во поединечна конкуренција и овојувач на првото место беше Горан Тонев од „Мрена“ Крива Паланка со улов од 2,715 гр. второто место го освои Благојче Наумовски од „Барбус“ од Битола со улов од 2,045 гр. а третото место му припадна на Јовица Велич со улов 1,855 гр. член на екипата на „Наис“ од Ниш, Србија.
Во екипен пласман најдобро пласирани беа натпреварувачите на „Барбус“ од Битола, второто место им припадна на „Мрена“ Крива Паланка, а трети беа „Трофеј“ од Струмица.

Минатогодишниот победник екипата на ОСР „Наис“ од Ниш преодниот пехар му го предаде на овогодишниот освојувач – екипата на „Барбус“ од Битола.
Генарален покровител на овогодишниот „Куп-натпревар КРАП 2016“ е Општина Радовиш и Градоначалникот Сашко Николов.
Пласман – учесници на 7-от по ред КУП на Риболовниот клуб Крап Радовиш Езеро Мантово – 28.08.2016 год.
1. ЗСР „БАРБУС“ Битола
2. ЗСРРК „МРЕНА“ Крива Паланка
3. СРД „ТРОФЕЈ“ Струмица
4. СРРК „КРАП“ Радовиш
5. ОСР „НАИС“ Ниш, Србија
6. ЗСРРК „БАБУНА“ Велес
7. СРРК „КРАП“ Радовиш (ветерани)
8. СРД „МЕТАЛУРГ“ Велес
9. ЗСРРК „МАК ДАМ“ Куманово
10. ОЛРД „ЕЛЕН“ Ново Село
11. ЗСРРК „ПЧИЊА“ Куманово
12. ЗЛРД „СТУДЕНЕЦ“ КончеНајдобар пласман во поединечна конкуренција и овојувач на првото место беше Горан Тонев од „Мрена“ Крива Паланка со улов од 2,715 гр. в

loading...