Ладилниците се полни со БАКТЕРИИ! Колку често треба да се чистат и како правилно да го направите тоа!

Loading...

Еве некои   многу  корисни советиЛадилниците би требало  добро и  темелно да се чистат  на 3-  4 недели, за да се намали  нивото на бактерии, но и за да се отстранат непријатните мириси. Пред чистењето, задолжително исклучете го  ладилникот од струја.
Веднаш потоа измијте ги сите полици, прегради и  ѕидовите  со врела вода. За ваша информација непријатните и  несаканите мириси  најдобро  се отстрануваат  со помош на оцет и малку  вода. Постои и друг начин, а тоа е раствор  од една кесичка сода бикарбона во  два литри вода, па со  него  се пере внатрешноста на ладилникот.
Откако  темелно ќе го измиете  ладилникот уште еднаш пребришете  ја внатрешноста со топла вода и славете кришка лимон која ќе обезбеди пријатен мирис.Ладилниците би требало  добро и  темелно да се чистат  на 3-  4 недели, за да се намали  нивото на бактерии, но и за да се

loading...