Лавров: Западот се одалечува од Русија поради нејзиното враќање на православието!

Министерот за странски работи од Русија Сергеј Лавров констатирал дека Русија се враќа  на своите традиционални духовни вредности и тоа е една од причините за одалечување на Западот од неа…На наше изненадување започнале да ја користат и тезата дека Советскиот Сојуз со неговата комунистичка доктрина останал во кругот на системот на идејата создадена на Западот додека Нова Русија се враќа на своите традиционални вредности- кажува Лавров на состанокот со членовите на Рускиот совет за меѓународните работи во Москва.
Исто така според неговите зборови во последно време е се поголема различноста измеѓу објективното зајакнување а мултиполарноста на светот и тежината на САД и историскиот запад да ја сочуваат својата доминантна позиција, измеѓу културно-цивилизиската различност и современиот совет за и обид да се наметне на сите западната скала на вредности.На наше изненадување започнале да ја користат и тезата дека Советскиот Сојуз со неговата комунистичка доктрина останал во кругот на системот на иде

Пронајдете не на следниве мрежи: