Лекарите советуваат како правилно да нанесувате дезодоранс!

Никој од нас од дома  не излегуваа претходно без да нанесе дезедоранс, но верувате или не, лекарите предупредуваат дека повеќето од нас тоа го прават на погрешен начин.  Доктор Дон харпер открива кои се најчести грешки со дезедоранс кои ги прават луѓето, а најголема од сите е токму таа што го нанесуваме наутро. 
– Антипреспирантот треба да се нанесе навечер со тоа би му дале време целосно да се исуши, па затоа пред спиење треба да се нанесува. Таа додава и декадезедорансите не треба да се нанесуваат на влажна кожа иако повеќето луѓе антипреспирантите ги нанаесуваат веднаш после туширање. 
И уште една работа прават повеќето луѓе – што повеќе дезедоранси нанесуваме помалку шансадека ќе се појави непријатниот мирис. Тоа е потполно погрешно, вели докторот и наведува дека секој добар антиперспирант треба да се нанесува само двапати неделно, и тоа е се. Доктор Дон харпер открива кои се најчести грешки со дезедоранс кои ги прават луѓето, а најголема од сите е токму таа што го нанесуваме наутро.&nbsp

Пронајдете не на следниве мрежи: