Лекарот на породување го повикал таткото: Брзо сликај го ова, пред тебе гледаш чудо!

Социјалните мрежи ги обиколи фотографија направена од таткото на породувањето на неговата сопруга кога фоитографирал мало чудо.Имено, папочната врвка на нивното бебе на едно место била врзана во јазол што може да биде многу опасно. Папочната врвка носи кислород и хранливи материи кои му се неопходни за развој на бебето, а има и клучна улога во отстранувањето на телесниот отпад на бебето. Обично врвката е долга 60 cm, а доколку е значително подолга од просекот, постои можност таа да заврши околу вратот на бебето што, пак, може, но не мора да биде опасно.

Истото важи и за јазолот на врвката-може, но не мора да е опасен, иако за жал има многу повеќе случаи кога токму јазолот на папочната врвка бебето го чинел живот.
Во овој случај, за среќа не беше тоа случај-продоувањето помина мазно и бебето дојде на свет здраво и без било какви проблеми. Поради тоа лекарите и дадоа прекар „бебе-чудо“.Имено, папочната врвка на нивното бебе на едно место била врзана во јазол што може да биде многу опасно. Папочната врвка носи кислород и хранливи м

Пронајдете не на следниве мрежи: