Лице в лице: Во оваа положба спијат најсреќните парови

Loading...

Положбата во која спиете со партнерот може многу да открие за вашиот заеднички живот.Според истражувањата, паровите кои спијат поблиску еден од друг се посреќни од оние меѓу кои во креветот има простор поголем од 75 сантиметри. Повеќе од половината парови кои спојат свртени со лицата еден спрема друг се посреќни во своите врски од оние кои не го практикуваат тоа.

 
Околу 34% од двојките спијат доволно близу еден до друг за да се допираат, а 12% пак ги делат само 2,5 сантиметри во креветот. Речиси 94% од двојките кои се допираат додека спијате се посреќни од дури 68% од оние меѓу кои нема контакт за време на спиењето.
Претходни истражувања пак покажаа дека луѓето кои спијат во положба на фетус се неодлучни и склони кон критикување на другите, оние кои спијат на грб се отворени и самоуверени, оние кои спијат на стомак се перфекционисти, а пак оние кои спијат на страна и со подвиткани нозе се мирни и конформисти.
Според истражувањата, паровите кои спијат поблиску еден од друг се посреќни од оние меѓу кои во креветот има простор поголем од 75

loading...
Loading...