Лидерот на Каталонија ги повика Каталонците да се спротистават на наметнувањето на директна власт

Соборениот сепаратистички претседател на Каталонија ги повика Каталонците мирно да се спротивстават на угнетувачкото наметнување на директна власт во регионот. Лидерот вети дека ќе се бори против шпанската влада и нејзината верност кон Новиот светски поредок.
Извори блиски до Карлес Пичдемон го слушнаа: “Ќе се борам за Каталонија, јас нема да го прифатам новиот светски поредок, тие знаат дека независноста на Каталонија ќе создаде домино влијание за остатокот од Европа “.
“Нашата волја е да продолжиме да работиме на исполнување на демократските мандати, а во исто време да бараме максимална стабилност и смиреност”, рече Пичдемон.
Папан тврди дека формалната директна контрола на Каталонија во саботата ја отфрлила сепаратистичката влада на регионите.Лидерот вети дека ќе се бори против шпанската влада и нејзината верност кон Новиот светски поредок.
Извори блиски до Карлес Пичдемон го слу

Пронајдете не на следниве мрежи: