LINKEDIN се повеќе заличува на FACEBOOK!

Loading...

Најголемата работна социјална мрежа “Linkedin” се разликуваше од останатите поради фактот дека е само наменета за луѓе кои бараат работа, луѓе кои бараат работници и сите останати кои сакаат работно да се здружат.Меѓутоа, со новите промени на оваа мрежа, Linkedin се повеќе започнува да наликува на Фејсбук, и слични мрежи наменети за широката популација без разлика дали бараат било каква работа. За почеток тука е одлуката на Linkedin со која тој ја намали старосната граница за регистрирање. Тоа значи дека наскоро Linkedin ќе биде преплавен со огромна количина на средношколци кои би се поврзале со сите, па дури и тие би можеле да најдат некоја работа.
Веќе е познато дека личноста која има профил на оваа мрежа, дневно добива и до десет барања за пријателство. Што не би било проблем да запознаеш луѓе кои имаат врска со некоја работа или пак организација. Количината на тие барања со оваа одлука би требало драстично да се зголеми.
Еден од проблеми на оваа мрежа е дискриминацијата. Оние кои ќе платат 29.95$, се наоѓаат на врвот на листата на која бараат работа, без разлика дали се адекватни за бараната работа или не, но оние кои немаат можност за тоа задоволство, нивната пријава ќе биде послабо рангирана и послабо видлива за останатите.
Извор:think.mkМеѓутоа, со новите промени на оваа мрежа, Linkedin се повеќе започнува да наликува на Фејсбук, и слични мрежи наменети за широката популација без р

loading...
Loading...