Лино Червар ќе остане тренер на Металург

Вистинска бура предизвика написот во хрватскиот “Јутарни лист“ за наводното заминување на Лино Червар од Металург. Тоа предизвика огромно разочарување кај нашите фанови, кои го преплавија клупскиот сајт со прашања околу веродостојноста на пласираната информација.Бројните фанови на Металург немаат причина за вознемиреност – Лино Червар останува во Металург.
Но, најдобро е тој самиот да ви го каже тоа: „Се работи за обична шпекулација, изјава извадена од контекст. Природно е јас, како роден Хрват, да чувствувам носталгија кон својата татковина, но најавите за моето заминување од Металург се апсолутно неточни. Јас сум среќен овде и веќе го планирам тимот за следната сезона“.
Извор: rkmetalurgБројните фанови на Металург немаат причина за вознемиреност – Лино Червар останува во Металург.
Но, најдобро е тој самиот да ви го ка

Пронајдете не на следниве мрежи: