Љубоморен мајмун збесна кога неговата девојка му прати бакнеж на чуварот

Loading...

Мајмунот Ромео поради љубомора го претепал чуварот во зоолошка градина во украинскиот град Лисне, затоа што мислел дека флертува со неговата девојка, мајмунката Јулија.Имено, Ромео полудел кога Јулија пробала да го бакне чуварот Сергеј низ стаклениот прозор во зоолошка градина. Љубоморниот мајмун почнал да ја удира Јулија, а кога чуварот влетал во кафезот да ги раздвои, Ромео тргнал кон него, му одгризал делови од прстите и увото, па му направил модрица на окото, пишува Сан.
Среќа, чуварот успеа да излезе од кафезот, па веднаш бил префрлен во болница каде што го оперирале.
-Десното уво и прстите на левата рака му се изгризани, а делови од увото и прстите му изгризани, кажал лекарот за локалните медиуми.
Портпаролката на зоолошка градина рекла дека шимпанзото е многу опасно и дека чуварот не смеел да влезе во кафезот.
-Се грижи за тие шимпанза шест години и разви чувства према нив, таа ја оправдуваше сепак неговата постапка.
Сергеј вели дека вакво ништо претходно никогаш не му се случило.
-Јулија сакаше да ме бакне низ стаклото и Ромео стана многу лут. Мислам дека ме нападна поради љубомора, кажа несреќниот чувар.
 
 
Имено, Ромео полудел кога Јулија пробала да го бакне чуварот Сергеј низ стаклениот прозор во зоолошка градина. Љубоморниот мајмун почнал да ј

loading...