Љубовта навистина ве грее, ја покачува телесната температура

Љубовните изјави, споделувањето лувства, прегратките, бакнежите поттикнуваат мозочна активност од што ни станува потопло. Истото се случува не само со партнерот, туку и во семејните и пријателските врски.„Љубовта ме грее“ повеќе не е само поетска фраза. Благодарение на најновите истражувања, дознаваме дека при љубовните активности телото навистина ни станува потопло.

 
Љубовните активности го предизвикуваат делот во мозокот одговорен за регулирање на телесната температура да работи поинтензивно во тие моменти, па оттаму тоа чувство на топлина кога вашата сакана личност ве прегрнува, бакува, или едноставно ви кажува колку ве сака.
Осамените луѓе пак, се почувствителни на температурни промени, па затоа се позимурливи од среќно заљубените личности.„Љубовта ме грее“ повеќе не е само поетска фраза. Благодарение на најновите истражувања, дознаваме дека при љубовните активности телото

Пронајдете не на следниве мрежи: