Лондон поради загаденоста на воздухот- сериозно предупредување до граѓаните!

Градоначалникот Садик Кан најави вонредна состојба во Лондон во следните три дена, поради нивото на загаденост на воздухот.
 Загадувањето е најголемо во централните области, а во средата беше умерено во 17 општини.
Нивото на загаденост на воздухот треба да се врати во нормала до петок, но предвидувањата на градоначалникот укажуваат на тоа дека на најпрометните патишта загадувањето во текот на сите три дена ќе биде на многу високо ниво.
-Загадениот воздух во Лондон е итен случај за здравјето на луѓето. Ние ќе продолжиме да ги користиме сите расположливи средства и технологија, се со цел да ги информираме граѓаните за нивото на загаденост на воздухот во нивните населени места, изјави Кан.
Министерство за животна средина во Лондон објави официјално соопштение: Возрасните и децата кои имаат проблеми со белите дробови и возрасните кои имаат проблеми со срцето, ако почуствуваат некакви симптоми, не треба да вршат физички работи, особено не надвор од своите домови. Некои од симптомите може да биде отекување на очите, кашлица и болки во грлото. Луѓето со астма и постарите лица, исто така, треба да се придржуваат до совети.Загадувањето е најголемо во централните области, а во средата беше умерено во 17 општини.
Нивото на загаденост на воздухот треба да се врат

Пронајдете не на следниве мрежи: