ЛУДО ОТКРИТИЕ: Знаете ли што значи ако вашето куче ве гледа додека врши нужда

Loading...

Сите сопственици на кучиња знаат дека за време на прошетката со нивното милениче работите некогаш знааат да излезат од контрола… Во еден момент се е нормално, а во друг нивните кучиња почнуваат да прават многу чудни работи. И вие имате куче кое редовно го шетате, мазите и пазите? Сигурно ви се случила следнава ситуација: шетате, се е супер додека во еден момент вашето куче не ве загледа во очи додека врши голема нужда.
Кучињата се многу повеќе од животни, а сигурно постојат работи кои за нив сеуште се прашувате. На пример, зошто нивното крзно почнува да мириса кога е мокро.
Ова се чудните навики на вашите кучиња:
1. Ве гледа додека врши нужда
Кучињата се чуствуваат многу ранливо додека вршат нужда и причината за тоа е дека ги гледаат своите сопственици за да проверат дали ги држат под око. Тоа значи дека кучето навистина му верува на својот сопственик.
2. Движење при вршење нужда
Кучето понекогш прави неколку чекори кога врши нужда за да ја поттикне работата на цревата.
3. Го закопува изметот
Откако ќе ја заврши својата работа, кучето го закопува својот измет. Кучињата гледаат на тоа како средување, но и означување на територија.
4. Неодлучност
Кучињата не ја вршат нуждата замо затоа што мораат, тоа е нивниот начин на оставена порака. Доколку некое место не е доволно добро, кучето ќе продолжи на друга страна бидејќи мисли дека не е доволно спремен за нужда.

 
5. Вртење
За време на нужда, кучињата се вртат наокулу во облик на број 8. Тоа го прават за да одберат најдобро место за нуждата.
6. Компас
Дали сте приметиле дека кучињата кога вршат нужда се вртат према север или југ, ретко према запад и исток? Никој не е сигурен што точно прават, но се претпоставува дека се осетливи на магнетни полиња.
7. Конзумирање на измет
Ова е нешто што сте го приметиле до сега, но не знаете што значи. То значи дека вашето куче не внесува доволно хранливи работи.
8. Криење
Некои кучиња за време на нуждата се кријат од сопственикот и другите луѓе или од животните бидејќи во тој момент се чуствуваат на некој начин заштитено.И вие имате куче кое редовно го шетате, мазите и пазите? Сигурно ви се случила следнава ситуација: шетате, се е супер додека во еден момент вашето

loading...