Маџунков: Тиранската платформа претставува промена на Уставот, а со тоа и бришење на македонската држава како национална држава

Loading...

Тиранската платформа претставува продолжение на она што се случи во 2001-та година, продолжение на рамковниот договор и продолжение на промената на Уставот, вели академик Митко Маџунков во гостувањето во емисијата „од наш агол“ на Македонската радио телевизија.-Промената на преамбулата на Уставот со оној несреќен амадман под бројот 4 со кој е избришана македонската држава како национална држава, потенцираше Маџунков.-Промената на преамбулата на Уставот со оној несреќен амадман под бројот 4 со кој е избришана македонската држава како национална држава, пот

loading...