Мајка ги предупредува сите родители: Никогаш не го давајте овој лек на децата, моето бебе почина од него!

Малите деца, особено бебињата, се навистина чувствителни и затоа треба да се грижиме многу внимателно за нив додека ги лекуваме. Една мајка го научи тоа на потешкиот начин, затоа одлучи да ги предупреди сите родители да не ја прават истата грешка поради која таа го изгубила своето двегодишно дете.Всушност, кога се вратила од работа, забележала дека детето кашла и има висока температура.
Одлучила да му ги измасира градите со лек што таа и нејзиниот сопруг со години користеле за смирување на овие симптоми. Го направила тоа, оставила детето да спие, а потоа заспала и таа. Кога се разбудила утрото, видела дека детето не дише.
Веднаш го однесела на лекар, но веќе било доцна. Откако дознале што се случило, лекарите ѝ објасниле дека мелемот кој мајката го нанела на градите на бебето, предизвикува зголемена секреција на слуз за цели 60% и ги блокира дишните патишта.
Мелемот содржел камфор и експлицитно пишувало да не се мачкаат мали деца со него, но таа не го прочитала.
Експертите велат дека децата се почувствителни од возрасните, нивното тело не може да го издржи она што е сосема нормално кај постарите луѓе.
Затоа родители, внимавајте со лековита кои им ги давате на детето, затоа што треба да бидат прилагодени на возраста и единствено да бидат препишани и дозирани од лекар.Всушност, кога се вратила од работа, забележала дека детето кашла и има висока температура.
Одлучила да му ги измасира градите со лек што т

Пронајдете не на следниве мрежи: